GeoCenter ondersteunt uw civiele ontwerpprocessen en uw verwerking van landmeetkundige data. U kunt onze zeer ervaren consultants benaderen voor alle onderwerpen in relatie tot kernwoorden als Civiel, Water, Geo, Software en vooral KENNIS.


GeoNieuws

GeoCenter in Rijnsweerdje, digitaal beheer voor Recreatie Midden-Nederland

Digitaal Beheer

Sinds de komst van onze beheersystemen Geovisia en routebeheer.net verandert er veel in de manier van ons beheer en onderhoud van de buitenruimte. Binnen het beheer van de buitenruimte krijgen we steeds meer te maken met de verwerking van geo-informatie en landmeetkundige data. Ook het functioneel databeheer van onder andere kunstwerken, riolering, gebouwen, wegen, routes, beschoeiingen, sluizen, onderwaterprofilering van zwemstranden gaat een belangrijk onderdeel worden in het toekomstige beheer.


Al 3 jaar inspecteren en beheren wij al onze speeltoestellen volledig digitaal. Sinds september is het schouwen van onze onderhoudsbestekken Stichtse Groenlanden, Loosdrecht en Vinkeveen ook 100% digitaal gedaan.


Op 17 november mochten wij vanuit beheer de volgende digitale stap beleven. Met een op afstandbestuurbare geoboot en een drone hebben wij het speeleiland op de Maarsseveense plassen voor een gedeelte 3D laten inmeten, de beschoeiingen ge√Įnspecteerd en het onderwaterprofiel op de cm nauwkeurig onderzocht. Een geweldige ontwikkeling waarin het (3D) inmeten van treinmodellen, het meten op moeilijk bereikbare plaatsen en het maken van inspectiebeelden van objecten geen ingewikkelde en vooral arbeidsintensieve klus meer is.

Met dank aan GeoCenter ( www.geocenter.nl )